Je bekijkt nu Bestrijding van Muizen door Voorkoming

Bestrijding van Muizen door Voorkoming

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Muizen

Hoewel muizen voor veel mensen een onschuldig knaagdier is, kan deze soms ook als erg irritant worden ervaren. De huismuis voelt zich erg thuis bij mensen thuis doordat het hier vaak aangenaam warm is en de muis niet ver hoeft te zoeken voor voedsel. Wanneer jij last hebt van muizen en van ervan af wilt, kunnen wij je voorzien van een aantal tips voor de bestrijding van deze dieren.

Bestrijding door voorkoming

Voordat we tips geven over de bestrijding van muizen allereerst een aantal tips om te voorkomen dat je muizen krijgt. Deze tips zijn ook erg handig wanneer je muizen hebt gehad en wilt voorkomen dat ze terug komen.  Hier de belangrijkste tips op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat de omgeving goed schoon is. Muizen kunnen prima leven van alle kruimels die we in de keuken of in de eetkamer laten vallen. Wanneer we deze niet regelmatig opzuigen, bestaat de kans dat een muizenfamilie zijn intrek doet in jouw huis.
  • Zorg ervoor dat muizen niet bij je voedselvoorraad kunnen. Muizen eten gemakkelijk door kartonnen dozen en plastic zakken om bij de inhoud ervan te komen. Ze hebben een uitsteken reukvermogen en zullen van alles doen om bij het gewenste voedsel aan te komen. Wanneer je ervoor zorgt dat je voedsel in harde kunststof of glazen potten en bakken is opgeslagen, kunnen muizen niet aan jouw eten komen en zal je huis ook een stuk minder interessant voor ze zijn
  • Muizen vinden snel hun weg. Zorg ervoor dat muizen geen toegang kunnen krijgen tot de voor hun meest interessante plekken in je huis. Deze plekken zijn bijvoorbeeld de keuken en de voorraad kast. Wanneer hier gaten en kieren zijn die uiteindelijk naar buiten leiden, is de kans groot dat muizen hun weg vinden. Zorg er ook voor dat je deze gaten goed dicht. Je zal versteld staan waar muizen allemaal doorheen kunnen kragen.
  • Mocht je katten wel leuke dieren vinden, dan helpt het natuurlijk om een kat in huis te  nemen. Het is geen geheim dat muizen geen fan zijn van katten.

 

Dier vriendelijke manieren van Muizen verjagen

  • Een manier die vaak helpt om muizen te voorkomen en te verjagen is door het gebruik van ultrasone geluiden. Deze geluiden zijn voor het menselijk gehoor niet hoorbaar, maar muizen ervaren deze geluiden als zeer vervelend. Wanneer je vooral last hebt van muizen aan de tuinkant van je huis kun op zonnen energie werkende apparaten in de tuin plaatsen. Deze werken overigens ook erg goed tegen mollen. Deze apparaten van bol.com doen het bij ons erg goed. Daarnaast kan je ook een apparaat in de kamer plaatsen waar je daadwerkelijk last hebt van de muizen.  Als hier je voorkeur naar uitgaat, klik dan hier.