Muizen Verjagen: Hoe doe ik dat het Best?

Muizen Verjagen: Hoe doe ik dat het Best?

  • Post Author:
  • Post Category:Muizen

Wat als je last van muizen hebt, maar ze niet wilt doden? Dan blijven er eigenlijk nog maar twee opties over. Je zou de muizen kunnen vangen om deze vervolgens weer vrij te laten. De muizen verjagen is een tweede optie. Wat zijn de voor – en nadelen van beide methoden en hoe kan je deze het beste ten uitvoer brengen?

Muizen Vangen op een Vriendelijke Manier

Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om muizen te vangen. Je kunt dit doen door muizen in een vriendelijke val te lokken met lokaas. Over het algemeen werkt deze manier erg goed, maar het heeft een aantal nadelen. Allereerst zal je de kooitjes moeten plaatsen om deze vervolgens regelmatig te controleren. 

Wanneer je muizen in huis hebt, heb je er sowieso meer dan één. Je zult dus meerdere vallen moeten plaatsen om de muizen effectief af te kunnen vangen. Deze methode is dus redelijk tijdrovend. Het grootste nadeel van deze methode zit verscholen in het uitstekende reukvermogen van de muis. 

Deze zorgt ervoor dat de muis binnen een straal van een kilometer de weg naar huis weer terug zal vinden. Dit betekent dat je dus ook een stukje uit de buurt zal moeten om de muizen uiteindelijk weer vrij te laten. Al met al een tijdrovende klus. Mocht u voor deze methode kiezen dan heeft u de volgende producten nodig:

Muizen Verjagen door Geluid of Geur

Door het gebruik van ultrasone geluiden kan je muizen verjagen. Dit zijn geluiden die goed te horen zijn voor de muis, maar niet voor het menselijk gehoor.

 De muizen ervaren dit geluid als vervelend en zullen hierdoor vaak een andere plek opzoeken. Deze methode is echter niet altijd even effectief als het afvangen van muizen. 

Het grote voordeel van het verjagen van muizen is dat het de komst van nieuwe muizen tegengaat. Tevens is de klus een stuk minder tijdrovend dan het vangen van muizen.

Je kunt de muizen ook verjagen door gebruik te maken van geursprays. Het voordeel van deze methode is dat je elektriciteit bespaard. Het nadeel is echter dat de geur uitgewerkt raakt. 

Om te blijven voorkomen dat muizen je ongewenst bezoeken, zal je dus regelmatig het sprayen moeten herhalen. De geur zelf is voor de mens ook zo goed als niet ruikbaar, maar voor de muizen wel.

Als u de muizen wilt verjagen door middel van geluid, raden wij het volgende product aan. Zorg ervoor dat u er één aanschaft per kamer als u in meerdere kamers last heeft van de muizen. Let op! Niet alle producten werken even goed. Dit product ervaren wij als een van de beste.

Mocht u voor de Geur manier kiezen, kan dit product een uitkomst bieden. Wij hebben deze zelf echter niet getest:

Planten Tegen Muizen

In de categorie muizen verjagen met geur hebben we ook nog planten. Het is natuurlijk algemeen bekend dat muizen een zeer sterk reukvermogen hebben. Niet alle geuren vinden muizen even fijn. Hoewel het niet wetenschappelijk is aangetoond, lijken deze planten tegen muizen te werken:

  • knoflook
  • pepermunt (werkt ook goed tegen spinnen)
  • chilipeper
  • Kamille
  • Kruidnagel

Het kan tegen muizen helpen om deze zaden van planten of deze kruiden in wat kiertjes te strooien. Gaten dichtmaken is natuurlijk altijd beter.

Verjaag de muis met een eigen kat in huis

Een Kat in huis Nemen

Ik zeg: een kat in huis betekent muizen weg. Natuurlijk moet je wel goed nadenken voor je een kat in huis neemt. Een kat heeft tal van liefde en verzorging nodig. Ook ervaren sommige mensen het verharen van een kat als nadelig. Naast het verjagen van muizen kan een kat je ook veel liefde en gezelschap bieden. 

Veel mensen onderschatten het financiele plaatje van een kat nog weleens. Zo heb je een goede kattenbak voor je kat nodig, dierenarts kosten, voer, kattenbakvulling, speeltjes en nog wel meer. De gemiddelde jaarlijkse kosten voor een kat komen uit op 600 euro.

Voorkeur Gaat uit naar het Verjagen van Muizen

Zelf verjagen wij muizen het liefst. Hoewel dit niet altijd effectief is, lukt het bij ons acht van de tien keer wel om op deze manier de muizen te verjagen. Het is in ieder geval de moeite waard om deze manier te proberen alvorens u dier onvriendelijke vallen koopt of een professionele verdelger inschakelt.

5/5
Volg, Like en Deel: