Je bekijkt nu De Huismuis is Waarschijnlijk de Minst Geliefde Soort Muis

De Huismuis is Waarschijnlijk de Minst Geliefde Soort Muis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Soorten Muizen

Hoewel de naam huismuis best knus kan klinken, is deze muis waarschijnlijk de minst geliefde soort muis. Deze muis is een echte volger van de mens en leeft eigenlijk overal waar de mens ook leeft. Mensen willen deze muis echter liever niet in huis. Zoals de naam van het beestje dit doet vermoeden, wil hij of zij dit zelf wel graag. De muissoort heeft zich zo aangepast aan de mens dat dit na de mens zelf ook het meest verspreide zoogdier ter wereld is samen met de rat.

Heb je last van de huismuis en wil je deze bestrijden? Het bestrijden van de huismuis kan op verschillende manieren. Wij prefereren een diervriendelijke manier van bestrijding. Hier treft u een overzicht aan van de top 10 beste bestrijdingsmiddelen om van de huismuis af te komen.

Kenmerken van de Huismuis

Een volgroeide huismuis kan ongeveer 10 cm lang worden en heeft een grijze vacht. De staart van de muis is ongeveer even lang als de muis. De vrouwtjes zijn meestal wat groter dan de mannetjes en wegen vaak ook meer. Maximaal zal een muis ongeveer 50 gram wegen. De baby muizen zijn rood roze van kleur. Deze muizen eten het liefst eten met veel vetten en eiwitten. Insecten en granen staan hoog op de menu kaart, fruit eten ze liever niet. Bij voedsel tekorten eten deze muizen zelfs papier.

Ongewenste Inwoners

De huismuis kan veel schade aanrichten in huis. Ze vreten voedsel voorraden aan, laten uitwerpselen achter en knagen dingen kapot. Daarnaast kunnen de muizen ook ziektes met zich meedragen. In werkelijkheid brengen muizen echter zelden ziektes over op de mens, zeker niet in Nederland. Als dit al gebeurt dan is de kans even groot als dat deze zou zijn bij een kat of hond. Om deze redenen is de muizensoort vaak een ongewilde gast en willen veel mensen de huismuis vangen. Klik op de hyperlink voor de bestrijding van de huismuis.

Huismuis als Huisdier

Ondanks zijn status als indringer, is de huismuis ook een geliefd huisdier bij veel mensen. De muis is vrij gemakkelijk te fokken. Speciaal gefokte albino muizen worden vaak in Laboratoria gebruikt. De andere muizensoorten zijn minder geliefd omdat ze vaak moeilijker te krijgen zijn, duurder zijn en minder makkelijk zijn tam te maken. Klik Hier voor meer informatie over een muis  als huisdier.