Je bekijkt nu Wat Eten Muizen Graag?

Wat Eten Muizen Graag?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Muizen

Een vraag die we met enige regelmaat krijgen is wat eten muizen. Sommige van u willen dit wellicht weten omdat ze een muis als huisdier willen of wellicht heeft u al een muis en wilt u graag weten wat hij of zij nou het allerliefste eet. Anderen van u ondervinden misschien overlast van een ongevraagde gast. In dit geval bent u waarschijnlijk benieuwd naar de favoriete maaltijd van de muis omdat u hem in de val wilt lokken. Wat u motief dan ook mogen zijn, wij hebben voor u het antwoord op uw vraag, wat eten muizen ?

En dan Wat Eten Muizen Eigenlijk Niet?

Muizen eten echt van alles en ook nog eens ontzettend vaak.  Muizen zijn niet gemaakt om slechts drie maal per dag een maaltijd te nuttigen. Ze eten heel vaak kleine hoeveelheden. Ze hebben maar een kleine maag. Een muis eet gemiddeld ongeveer slechts 4-6 gram aan voedsel. Toch eet de muis zo’n twintig keer per dag! Bron

Ondanks dat muizen van alles eten als het nodig is, hebben zij wel een voorkeur voor bepaald voedsel. Het natuurlijke dieet van een muis bestond voordat hij een trouwe volger werd van de mens uit granen. Deze vinden muizen nog steeds erg lekker. Ze houden ook van zaden. Met name van zaden waar lekker wat olie of vet in zit, zoals zonnepitten. Over vet gesproken, kaas, bacon, boter, vet van vlees of zelfs bakvet. Hiernaast houden ze ook nog eens van voedsel met een hoog suikergehalte en van noten. Een combinatie van bovengenoemde is natuurlijk helemaal uitstekend. Wat dacht u van een heerlijke vette pinda met suiker? Juist! Pindakaas! Ideale maaltijd voor een muis.

Voedsel voor Muizen dat je Misschien niet Had Gedacht

Weet je dat muizen ook groente eten? Peulvruchten vinden ze erg lekker, maar ook wortels. Fruit is rijk aan suiker en vinden ze ook heerlijk. Hierbij kan je met name denken aan bananen, appels, perziken en meloenen. Kortom fruit dat erg rijk is aan suiker. Muizen houden ook wel een beetje van zuur fruit zoals citroenen, maar niet van bitter fruit zoals grapefruits. Deze laatste kunt u gerust op het aanrecht laten liggen. Ook wanneer u overlast heeft van muizen, kunt u de grapefruits laten liggen. Deze zullen ze niet aanraken, maar dat is dan ook wel een van de weinige dingen die muizen niet eten.

We hopen dat we u op deze manier meer inzicht hebben gegeven in de voorkeur van het smaakpalet van de muis. Ons doel was uiteraard om de vraag; wat eten muizen graag te beantwoorden. We hopen dat we dit voldoende voor u hebben gedaan. Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen middels ons contactformulier.

Wil je weten welke soorten muizen vooral in Nederland voorkomen? Kijk dan eens bij dit artikel.