Je bekijkt nu Zilvervisjes of Papiervisjes Bestrijden. Hulp!

Zilvervisjes of Papiervisjes Bestrijden. Hulp!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ongedierte

Bijna iedereen ter wereld heeft weleens last gehad van zilvervisjes of papiervisjes. Het insect is namelijk evenals de huismuis en de bruine rat een echte vriend van de mens. Althans, de mens zelf denkt hier vaak heel anders over. De insecten komen vooral voor in stedelijke gebieden (gebieden waar veel mensen wonen) Het afval dat een mens achterlaat zorgt voor voldoende eten voor de zilvervisjes.

Wat zijn Zilvervisjes en Waar Komen ze Vandaan?

Een zilvervisje is een vleugelloos insect. Zijn naam heeft hij te danken aan zijn zilverachtige kleur. Omdat je zijn pootjes bijna niet kan zien, lijken het net een klein visje wanneer hij zich voort beweegt. De wetenschappelijke naam voor het zilvervisje is Lepisma saccharina.  Waar ze precies vandaan komen is misschien minder relevant dan de vraag waar ze graag verblijven. Papiervisjes houden van een erg vochtige omgeving. Hoe vochtiger hoe beter. Daarnaast eten ze met name suiker of dingen die gemakkelijk om te zetten zijn in suikers. Denk hierbij aan zetmeel.

Zetmeel zit ook in papier, vandaar dat je ze ook weleens in een boek vindt. Met name oude boeken doen het goed omdat deze in de loop der tijd veel vocht van de omgeving hebben opgenomen. Deze plek voldoet dus aan beide eisen van de zilvervis. Vochtig en voedselrijk. Als je een vochtig huis hebt, verklaart dit ook deels waarom je last hebt van zilvervisjes.

Wanneer je huis te vochtig is, heeft dit meerder nadelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk duurder om je huis te verwarmen. Ook zijn er bepaalde schimmels die zicht graag tegen de wanden van vochtige huizen afzetten. Naast het feit dat dit er niet fraai uitziet komen deze schimmels ook in de lucht van je huis en dus in jouw luchtwegen. Niet fijn voor de gezondheid. Luchtonvochtigers, het liefst elektrisch, en goed ventileren zijn oplossingen om je huis te ontvochtigen. Je huis isoleren, zal ook helpen om te zorgen voor een prettiger woon klimaat. Oude huizen hebben dus meer last van vocht dan nieuwe huizen.

Welk Dier eet Zilvervisjes in Huis?

Jawel, ook dit dier gedijt goed bij de mens. Veel mensen zijn ook geen fan van deze mensenvriend; de spin. Toch is deze spin een goede vriend op veel plekken. Op zolder bijvoorbeeld, waar je oude papieren hebt opgeslagen. Laat de spinnenwebben in de hoeken zitten  want de spin eet zilvervisjes die via naden en kieren proberen om je huis binnen te dringen. Naden en kieren dichtmaken is voor het weren van al het ongedierte een uiterst goed idee. Ook dit bespaart tevens wat aan stookkosten, omdat je huis hierdoor beter geïsoleerd is.

Het Verschil tussen de Twee soorten:

Hoewel het papiervisje en het zilvervisje erg nauw verwant zijn en erg veel op elkaar lijken, zijn het toch twee aparte dieren. Papiervisjes eten bij voorkeur papier en tref je dus ook vooral aan in oude boeken. Deze richt daardoor ook vaak meer schade aan. Hij zou weleens iets kunnen aanvreten dat jij wilt bewaren. Zilvervisjes eten over het algemeen alleen kruimels en maken dus eigenlijk schoon in zekere zin. Bewaar je papieren bij voorkeur niet in warme vochtige ruimten. Doe je dit toch? Zorg er dan voor dat je deze in afsluitbare plastic doos bewaard en niet los laat slingeren.

Papiervisjes bestrijden door voorkoming

Hoe Papiervisjes Bestrijden?

Het bestrijden van bovengenoemde beestjes zit hem dus vooral in het voorkomen. De bestrijding van beide insecten is ook hetzelfde. Als je ze eenmaal hebt kun je simpel de plek schoonmaken met en de visjes opzuigen. Het beste is om dit te doen als het donker is. Dan komen ze namelijk tevoorschijn. Ontneem de voedselbron. Zorg dat er geen kruimels meer zijn voor de zilvervisjes en geen papier voor de papiervisjes. Maak naden en kieren dicht om te voorkomen dat ze terug komen. Laat spinnen zitten waar mogelijk. Zeer belangrijk is het klimaat. Zonder vochtige lucht geen zilvervisjes. Ventileren is uitertst belangrijk. In principe zou dit voldoende moeten zijn. Mocht je toch nog niet van je papiervisjes af zijn, kan je overwegen om een ongedierte bestrijdingspartij in te huren. Dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. heb je last van ander ongedierte zoals bijvoorbeeld de houtworm of muizen? Kijk dan eens op onze andere pagina’s.