Je bekijkt nu Pissebedden in Huis? Hoe deze Keldermot te Bestrijden

Pissebedden in Huis? Hoe deze Keldermot te Bestrijden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ongedierte

De meeste mensen hebben weleens te maken gehad met overlast van ongedierte. Soms is het gemakkelijk om ervan af te komen en soms super lastig. In het laatste geval heeft u misschien wel een ongedierte bestrijding nodig. Als u pissebedden in huis heeft, geldt dit over het algemeen niet. U kunt deze geleedpotigen vaak zelf bestrijden. Als u dode pissebedden in huis aantreft, heeft u zeker ook ergens levenden rond dwarrelen.

Grappig om te weten is dat het beestje zijn naam draagt aan het feit dat de mens hem at als medicijn. Urine problemen? Bed Plassen? Pissebed Eten. We moeten er nu niet meer aan denken, maar ze zijn zeker eetbaar. De mens was dus ooit een natuurlijke vijand. Nu beschouwen we ze als kruipend ongedierte. U kunt ze op deze manier redelijk gemakkelijk bestrijden.

Wat te Doen bij Last van Pissebedden in Huis?

Om Ongedierte zelf te kunnen bestrijden, zijn een aantal dingen nodig. Allereerst moet u het beestje dat u wilt bestrijden een beetje kennen. Hoe oud kan een pissebed worden? Wat eten ze graag? Waar houden ze niet van? Zijn ze gevaarlijk? Antwoorden op deze vragen zijn belangrijk om een strijdplan op te maken. Over het algemeen kunnen we stellen dat het allerbelangrijkst is om te weten hoe ze zich voeden. Op deze manier kan je het ongedierte namelijk lokken of je kunt hun voedselbron wegnemen en daardoor het probleem oplossen.

Last van Pissebedden in Huis?

Wat Weten we over de Pissebed?

Pissebedden zijn geen insecten, maar geleedpotigen. Ze leven in grote aantallen. Een van de weinige geleedpotigen die aan land leven. Ze eten graag rottende planten en zijn erg behulpzaam in het ecosysteem. Ze eten soms ook rottende delen van dode dieren. Als u geen last van ze heeft in bijvoorbeeld de tuin, laat ze dan zitten. De pissebed heeft veel natuurlijke vijanden. De grootste hiervan is de spin.

Wanneer u last heeft van een pissebed in huis, kan het dus handig zijn om wat spinnenwebben te laten zitten in de hoek van de kamer. Ook kleinere vogelsoorten, de duizendpoot en kikkertjes gelden als natuurlijke vijand. U kunt natuurlijk ook wat middeltjes in huis halen en weer zijn vijand worden.

Pissebedden houden van vochtige plekken en zijn erg gevoelig voor de hete zon. Ze kunnen wel tot 2 jaar oud worden. Er is zelfs een soort die wel 9 jaar oud kan worden.  Als u last heeft van pissebedden in huis, is dit dan ook vaak op vochtige plekken. Pissebedden werden vroeger ook wel keldermotten genoemd omdat ze vaak in deze vochtige ruimten voorkwamen.  De lucht ontvochtigen is essentieel als u de pissebedden weg wilt jagen. Dit kunt u doen door een elektrische ontvochtiger te kopen. Deze van Trotec kunnen wij hoogst persoonlijk aanbevelen. Indien u de mogelijkheid heeft om regelmatig door te laten luchten is dat wellicht overbodig.

Waarom Komen Pissebedden ineens in Huis?

Het diertje houdt niet van kou. Met name in de winter, zal de pissebed de warmte opzoeken van jou huis. Zeker wanneer het hier lekker vochtig is en er genoeg organisch materiaal ligt om te eten. Een verandering in temperatuur buiten kan er dus voor zorgen dat veel pissebedden ineens in huis komen.

Wat kan je nog meer doen tegen pissebedden?  Je kan de pissebedden verder op de volgende manier bestrijden: Leg koper of barbecue as neer op de plekken waar ze veel voorkomen en dicht naden en kieren met kit of met koper gaas. Ze houden niet van koper evenals mieren. Het as van de barbecue zuigt vocht op en zorgt dat hun schuilplaats te droog wordt om te leven. Zo kan je ook voorkomen dat ze opnieuw binnenkomen. Zonder vocht kan je voorkomen dat pissebedden voor overlast zorgen.

Snel Bestrijden

Het is niet heel lastig om de pissebed te bestrijden zoals u hierboven kunt lezen, maar het is wel van belang dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u last van de pissebed heeft. (Onze ervaringen met dit insectenbestrijdingsmiddel zijn ook erg goed). De pissebedden leven namelijk in grote aantallen en zullen zich redelijk snel verspreiden als de leefomstandigheden geschikt zijn. Pissebedden leven dus op vochtige plaatsen. Deze vochtige plaatsen kunnen de gekste plekken zijn. Pissebedden leven zelfs i dode dieren omdat dit vochtig is. Door ze snel aan te pakken wil je voorkomen dat pissebedden zich verspreiden en voor meer overlast zorgen. Zonder vocht gaan ze nergens heen.

Heb je last van ander kruipend ongedierte zoals muizen of ratten? Ook hier hebben we passende oplossingen voor.