Je bekijkt nu Bruine Rat Bestrijden Rondom Huis

Bruine Rat Bestrijden Rondom Huis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ongedierte

Wanneer je last hebt van een bruine rat of liever gezegd bruine ratten rondom je huis, wordt dit vaak als erg vervelend ervaren. De officiële naam voor de bruine rat is Rattus Norvegicus. Deze rat is een behoorlijk slimme rat. Ze kunnen zich snel aanpassen aan hun omgeving en verstoppen zich als de beste. Het is belangrijk om de bruine rat niet te verwarren met de woelrat. Het bestrijden van de woelrat is namelijk niet legaal. Dit is een beschermde diersoort. De bruine rat is dit niet.

Bruine Ratten Gezien?

Wanneer je een bruine rat in je tuin ziet, wil dit niet altijd zeggen dat er per se een rattenhol in je tuin is, maar in ieder geval wel in de buurt. Je vindt de rattenholen onder tegels of onder de schuur of onder dichte begroeiing. Het is goed om te beginnen met achterhalen waar het hol zich bevindt. Pas als deze is gevonden kunt u de ratten bestrijden. Bruine ratten willen vaak niet zo heel ver lopen voor hun voedsel. Dit betekent bijna altijd dat het hol in de buurt is van een rijke voedselbron. Het ontnemen van deze voedselbron is een volgende stap in het bestrijden van de rat. Hun favoriete voedsel bestaat uit zaden rijk aan vetten. Vet voedsel doet het goed bij ratten. Ook goed om te weten om de bruine rat te bestrijden

De Bruine Rat Bestrijden en Vangen

De Bruine rat bouwt zijn hol niet voor niets in een beschutte omgeving. De beesten zijn behoorlijk schichtig. Wanneer je een bruine rat wilt vangen is het belangrijk dat je de val plaatst op een plek waar de rat zich vertrouwd voelt. Wanneer je deze plaatst in een open ruimte zal de rat nooit in de val lopen. Plaats de val of het gif in een beschutte omgeving en strooi er zijn favoriete voedsel (zaden) in en omheen. Zowel de zijkanten als de bovenkant van de plek die je kiest dienen beschut te zijn.

Professionele Hulp

Zelf de bruine rat bestrijden kan een uitdaging zijn. je kunt natuurlijk altijd professionele hulp inschakelen. Dit lijkt in eerste instantie vaak een dure grap. Wanneer je je echter bedenkt hoeveel tijd je er zelf aan kwijt bent om ze te bestrijden en de prijzen die je hiervoor betaald, valt de professionele prijs wel mee. Natuurlijk betaal je hier voor de manuren van de bestrijder, maar ook voor de expertise. Je bent dus altijd wat duurder uit, maar het resultaat is gegarandeerd. Zelf hoef je er op deze manier geen tijd aan te besteden.